Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Tulta, hikeä ja kyyneleitä

29,95 

Teoksessaan Tulta, hikeä ja kyyneleitä palomestari Reijo Salminen kuvailee vaikuttavasti, jännittävästi ja hersyvän hauskasti nelikymmenvuotista uraansa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella. Palomiesten arki tulee lukijalle tutuksi – arki, joka sisältää tulipalojen sammuttamisen lisäksi valtavan määrän erilaisia työtehtäviä. Muun muassa öljyvahinkoihin, vesivahinkoihin ja liikenneonnettomuuksiin liittyvät hälytystehtävät, sairaankuljetus ja mitä kummallisimmat eläintenpelastustehtävät kuuluvat palomiesten toimenkuvaan.

Ammatti, jonka työpäivät sisältävät toisessa ääripäässä Estonian rankat pelastustyöt ja toisessa ääripäässä hammastulehduksesta kärsivän Vanni-norsun kampeamisen jaloilleen, piti Salmisen tiukasti otteessaan vuosikymmenten ajan. Samoin pitää Salminen tiukasti otteessaan lukijansa, joka palomestarin muistelmat luettuaan katselee palomiehiä aivan uusin silmin.

Tuotetunnus (SKU): 9789522348074 Osastot: , ,
ISBN

9789522348074

Julkaisuvuosi

20210813

Sivumäärä

440

Reijo Salminen
Reijo ”Reka” Salminen (s.1955) työskenteli Turussa sairaankuljettajana, palomiehenä, paloesimiehenä, palotarkastajana ja palomestarina yhteensä yli 40 vuoden ajan. Hänet tunnettiin ammattitaitoisena, tarkkana ja rauhallisena pelastustyön johtajana. Salminen on erityisen kiinnostunut merestä ja merenkulusta, ja työvuosiensa aikana hän perusti ja koulutti alueensa ensimmäisen palomiehistä koostuvan meripelastukseen erikoistuneen EKA-ryhmän. Vuonna 1994 hänet palkittiin Vuoden palomiehenä ansioista EKA-ryhmän johtajana ja kouluttajana sekä erityisesti kunnostautumisesta Estonia-onnettomuusuhrien pelastustehtävissä.
1