Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Harry Salmenniemi

Harry Salmenniemi (s. 1983) kuuluu suomalaisen nykykirjallisuuden omaperäisimpiin tekijöihin. Hän on julkaissut viisi runoteosta: Virrata että, Texas, Sakset, Runojä, Kivirivit ja Pimeän lehdet. Tammikuussa 2017 julkaistiin Salmenniemen ensimmäinen proosateos, novellikokoelma Uraanilamppu.

Salmenniemi on toiminut runouslehti Tuli&Savun päätoimittajana ja runouskustantamo Poesian toimittajana. Hän on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös Roomassa ja Melbournessa.

Kirjojensa lisäksi Salmenniemi tunnetaan taiteidenvälisistä yhteistöistään. Hän on saanut lukuisia palkintoja, ja hänen tekstejään on käännetty useille kielille. Salmenniemi elää ja kirjoittaa Jyväskylässä.

Harry Salmenniemi

Delfiinimeditaatio ja muita novelleja

Delfiinimeditaation oivaltavat kertomukset limittyvät esseistisiin, kulttuurikriittisiin pohdiskeluihin ja suoranaisiin hätähuutoihin. Aina kun lohduttomuus on vyöryä päälle, hysteerinen nauru pelastaa tilanteen. Kaiken taustalla välkehtii järkensä menettänyt psykiatrihahmo, joka auttaa potilaitaan omasta näkökulmastaan.

Delfiinimeditaatio on toinen osa Harry Salmenniemen novelliteossarjasta. Ensimmäinen osa Uraanilamppu oli vuoden 2017 kirjatapauksia.

Otteita arvioista:

“Jos sattuisi käymään niin, että minun olisi loppuelämäni ajan luettava pelkästään Harry Salmenniemen novelleja, en tuntisi suurtakaan kutsumusta kapinoida kohtaloani vastaan. [–] Sanon sen nyt niin pääsen sen sanomisesta: Delfiinimeditaatio sähköistää. Se saa tuntemaan, että ei olekaan maailmassa ihan yksin, kun on tällaisia novelleja, joiden kanssa yhdessä voi nauraa sisäistä voimanaurua. En voisi vaatia enempää, en kehtaisi, en tohtisi, eikä siihen ole tarvetta. Nämä novellit ovat kultaa, jonka edessä ei ole kissaa. [–]  Näiden novellien lukeminen tuntuu hyvältä. Uskomattoman hyvältä. Hyvemmältä kuin hyvältä!” – Reader, why did I marry him? -blogi

“Salmenniemen kirkastettu ilmaisu on jälleen tyylitellyn asiallista, kuin esseististä pohdiskelua. Kielen funktionaalisuus tekee uudessa kokoelmassa Uraanilampun (2017) tavoin kunniaa suomalaisen novellidesignin ja modernin proosan traditiolle.” – Mervi Kantokorpi, Helsingin Sanomat

21€

TILAPÄISESTI LOPPU