Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Suomen päivät

29,90 

Kun Herman Koch on 19-vuotias pitkä ja kömpelö nuorukainen, hän päättää lähteä mahdollisimman kauas kotoaan Amsterdamista ja valitsee määränpääkseen kaukaisen Pohjois-Karjalan. Tämä saattaa kuulostaa romanttiselta – mutta totuus lähtöpäätöksen takana on kaikkea muuta. Kochin äiti on hiljattain kuollut, ja poika haluaa paeta isäänsä ja tämän uutta naisystävää – sekä päästä eroon vanhoista, mieltä yhä vaivaavista asioista. Myöhemmin, kun Hermanilta kysellään hänen ajastaan Suomessa, hän yrittää lyödä uskomattomat kokemuksensa leikiksi.

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Herman on taas Suomessa ja törmää kirjakaupassa sattumalta runokokoelmaan, jossa kuvaillaan täsmällisesti hänen päiviään Pohjois-Karjalassa. Enää häntä ei naurata. Hän päättää ottaa menneisyytensä lähempään tarkasteluun, tutkii muistojaan ja pohtii, miten kertoa kaikesta tosiasioita vääristelemättä.

Suomen päivät on syvältä viiltävä romaani surusta, kasvamisesta ja siitä, mistä on helpottavaa puhua – ja myös siitä, mistä olisi parempi vaieta.

Otteita arvioista:

“[– –] uutuus tekee kaunokirjallisuuden perustempun: maanittelee lukijansa suorastaan sairaalloisen kiinnostuneeksi henkilöistään, heidän keskinäisistä suhteistaan sekä siitä, millaisten voimasuhteiden hetteikössä yksilö – loppujen lopuksi ihan kuka tahansa – yrittää ymmärtää jotakin edes itsestään ja suoriutua eteenpäin vastakarvaisuuden virrassa, jota elämäksi kutsutaan.” – Antti Majander, HS

“En tiedä miten voisin ylistää kirjailijaa tarpeeksi!” – Lukutuulia-blogi

Tuotetunnus (SKU): 9789522346797 Osasto:
ISBN

9789522346797

Julkaisuvuosi

20200315

Sivumäärä

350

1