Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Tonttu

20,90 

Kun kirjailija Antti Leikas saa yhtäkkiä monelta taholta avokätistä apurahaa niinkin outoon hankkeeseen kuin tonttututkimukseen, hänen hälytyskellojensa pitäisi soida. Kun hän istuu pölyisten kirjastojen uumenissa ympäri Eurooppaa ja tuntee itseään tarkkailtavan, hälytyskellojen pitäisi soida. Ja kun hänen ovensa taakse ilmestyy Suomen Kulttuurirahaston hemaiseva asiamies tonttuihin liittyvine pyyntöineen, kellojen pitäisi totisesti kumahdella.

Mutta kirjailija Leikas on vaaroja kaihtamaton mies ja löytää siksi itsensä keskeltä koko universumin olemassaoloa uhkaavia tapahtumia. Putoilevien lentokoneiden, uhkaavien kommandojoukkojen ja epäilyttävien kirjankustantajien ristipaineessa Leikkaalle selviää vähitellen, minkälaisia voimia tonttujen olemassaoloon kätkeytyy – ja millaisia voimia hän on tullut tutkimuksillaan vapauttaneeksi.

Tonttu vie lukijansa perimmäisten kysymysten äärelle – ja takuuvarmasti ennen kokemattoman jännitysnäytelmän pyörteisiin. Mitä ovat sielut, mistä universumi rakentuu ja kuinka tehokkaasti tonttu-Koposen maksa polttaa alkoholia? Hyppää kyytiin niin saat tietää. Tämä on matka pimeyteen.

Tuotetunnus (SKU): 9789522345011 Osastot: ,
ISBN

9789522345011

Julkaisuvuosi

2018

Sivumäärä

251

Antti Leikas
Antti Leikas (s. 1967) on savolaissyntyinen Oulussa asuva kirjailija ja ison perheen isä. Hän on koulutukseltaan matemaatikko, ja hän on opiskellut myös kirjallisuutta, filosofiaa, sosiologiaa ja yritysjohtamista. Leikas on työskennellyt teknologiayrityksissä esimiestehtävissä sekä muun muassa lehtikuvaajana ja kulttuurilehti Kaltion päätoimittajana. Hänen kolme aiempaa romaaniaan, ”vesitrilogian” muodostavat Melominen (2011), Huopaaminen (2013) ja Soutaminen (2015), keräsivät niin kiittäviä kritiikkejä kuin palkintoehdokkuuksiakin.
0