Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Pieni karanteenikirjakerho ja Harry Salmenniemen Uhrisyndrooma

heinäkuu 2020

Taru Torikka keskustelee Harry Salmenniemen kanssa tämän uusimmasta novellikokoelmasta Uhrisyndrooma.

Tietoja tästä jaksosta

Taru Torikka keskustelee Pieni karanteenikirjakerho -podcastinsa uudessa jaksossa kirjailija Harry Salmenniemen kanssa tämän uudesta novellikokoelmasta Uhrisyndrooma ja muita novelleja.

“Kirjakerhon KYMMENES (10!!!) vieras on Harry Salmenniemi, jonka novellikokoelmien kokonaisuus on kerännyt ylistystä ja maailmankirjallisuusvertauksia vakavastiotettavilta kriitikoilta. Uhrisyndrooma ja muita novelleja (Siltala) ehti ilmestyä helmikuussa, muttei ole ainakaan menettänyt ajankohtaisuuttaan.

Taru tavoitti Harryn viettämästä minilomaa. Viininjuonnin ja pizzansyönnin jälkivaikutusten ylistämisen lisäksi pohdittiin mm. vauvan ilmestymisen paljastamaa ääretöntä vapautta ja sotaisuuden yleisyyttä kielessä (Torikka lupaa jatkossa yrittää lopettaa esim. poteroihin kaivautumisen).

Miksi ne novellien aiheet – kuten ylimielisyydellä ja naisvihalla omia pelkojaan peittelevät “länsimaisen kulttuurihistorian perinteeseen” hirttäytyvät miehet – joita kirjailija on pitänyt aikansa eläneinä ovatkin lukijoille kauhean ajankohtaisia ja omakohtaisia? Opittiinko koronakeväästä mitään muuta kuin banaaleja elämäntaitokliseitä?”

 

Osta Uhrisyndrooma Siltalan verkkokaupasta.

Share This