Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Tahto ja hohto

22,90 

Sukellus 60-luvun teatterimaailmaan ja hehkuvan tahtonaisen elämään

Ritva Holmbergin (1944-2014) teatteriura alkoi jo teini-ikäisenä kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa tuleva dramaturgi, ohjaaja ja käsikirjoittaja oli mukana niin Työväenteatterin lastennäytelmissä kuin Teiniteatterin esityksissä. 19-vuotiaana hän meni naimisiin ohjaaja Kalle Holmbergin kanssa, ja niin alkoi legendaarinen taiteilija-avioliitto ja kiinteä, suuriin taiteellisiin voittoihin yltänyt yhteistyö.

Ritva Holmberg valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1971. Hän toimi Åbo Svenska Teaternin taiteellisena johtajana ja Teatterikorkeakoulun dramaturgian lehtorina sekä ohjaajana, dramaturgina ja tuottajana Helsingin Kaupunginteatterissa. Lisäksi hän vieraili lukuisissa suomalaisissa ja ruotsalaisissa teattereissa, muun muassa Tampereen Teatterissa ja Göteborgin Kaupunginteatterissa, ja teki mittavan uran Yleisradiossa kuunnelmien ohjaajana ja palkitun draamasarjan Rauta-aika dramaturgina.

Annina Holmbergin tarkkoihin faktoihin perustuva mutta henkilökohtainen elämäkerta äidistään Ritva Holmbergista on kertomus paitsi hehkuvasta tahtonaisesta myös 60-luvun sukupolven teatterimaailmasta, kansakunnan muistiin jääneistä esityksistä ja legendaarisista näyttelijöistä ja muista taiteilijoista.

Tuotetunnus (SKU): 9789522344748 Osastot: ,
ISBN

9789522344748

Julkaisuvuosi

2017

Sivumäärä

381

Annina Holmberg
Annina Holmberg (s.1964) on opiskellut kotimaista kirjallisuutta ja teatteritiedettä. Hän on kirjoittanut useita lasten- ja nuortenkirjoja ja käsikirjoittanut tv-sarjoja. Hänen omaelämäkerrallinen romaaninsa Kaiku ilmestyi vuonna 2009.
0