Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Pahat mielessä – Tieteen näkökulmia pahuteen

29,90 

Jo pitkään on tiedetty, että pahimpien väkivaltarikollisten persoonallisuus on vakavasti häiriintynyt. Narsistien kostorikokset, psykopaattien sarjamurhat, antisosiaalisten raivokohtaukset ja machiavellistien petokset on mahdollista selittää nykytietämyksen mukaan yhä tarkemmin. Osa uudesta tutkimustiedosta ravistelee vanhoja uskomuksia, ja osa tiivistää ja kiteyttää tuloksia yhä terävämmäksi kuvaksi pahuuden syistä.

Jäljelle jää kysymys, mitä erilaisille pahuuden riskitekijöille on tehtävissä, vai onko tehtävissä mitään?

Pahat mielessä – Tieteen näkökulmia pahuuteen käy läpi persoonallisuuden vakavimmat häiriöt ja tunne-elämän hankalimmat vauriot, ja purkaa monimutkaiset psykologiset käsitteet yleistajuiseksi tiedoksi. Teos ei tyydy selittämään pahoja väkivaltatekoja vain narsismilla, sadismilla tai edes psykopatialla. Se porautuu syvemmälle pimeyden ytimeen ja kertoo, millaisten prosessien voimalla mielen häiriöt onnistuvat muuttamaan ihmisen väkivaltaiseksi.

Tuotetunnus (SKU): 9789522347701 Osastot: , ,
ISBN

9789522347701

Julkaisuvuosi

20210216

Sivumäärä

420

Taina Kuuskorpi
Taina Kuuskorpi on psykologian tohtori, tietokirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Hänen edellinen laaja tietokirjansa sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2015. Pahat mielessä -teoksesta lohkaistu tiedeartikkeli sadismista toi 2. sijan Tiede-lehden kilpailussa vuonna 2018. Hän on aiemmin julkaissut myös rikosromaanin, lastenkirjan ja elämäkerran.
1