Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Muodoton elämä

27,90 

Markku Pirin muistelmateos Muodoton elämä on poikkeuksellisen elävä taiteilijatarina. Uteliaasta, herkästä 1950-luvun pikkupojasta kasvaa estottoman elämäniloinen ja energinen maailmanmies, jonka tie vie kotimaan ympyröistä yhä laveammalle muotoilun, muodin ja taiteen maailmaan. Pirin havainnot ja tarinat kanssakulkijoistaan ovat sydämellisiä, hauskoja ja teräviä. Tekstiä kantaa vahvan, erilaisen yksilön kauneudenkaipuu. Näinkin voi elää, näin kirjoittaa, hämmästyy lukija.

Otteita arvioista:

”Somen ja poliittisen korrektiuden aikana Pirin inhorealistiset kotimuistot, pikkupaikkakunnan syrjintäkokemukset ja oman terveyden toistuvat horjahdukset tulevat iholle, kuten ihmissuhdeohjelman juontaja voisi todeta.” – Kaj Kalin, Helsingin Sanomat

Tuotetunnus (SKU): 9789522347145 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,
Markku Piri
Muotoilija Markku Piri (s.1955) on suunnitellut kodintekstiilejä, vaatteita, lasiteoksia, keramiikkaa, kaakeleita, tapetteja, teatteripuvustuksia ja -lavastuksia, hotellisisustuksia, tuottanut konsertteja, opettanut ja luennoinut. Hän on työskennellyt ja pitänyt näyttelyitä Yhdysvalloissa, Japanissa, Saksassa, Ranskassa, Portugalissa, Espanjassa, Italiassa. Pirille on myönnetty Valtion muotoilupalkinto 1986, Pro Finlandia -mitali 2017 sekä Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto 2018.
1