Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Köyhiä sukulaisia

24,90 

Köyhiä sukulaisia on Ljudmila Ulitskajan ensimmäinen julkaistu teos. Se ilmestyi ensin Ranskassa vuonna 1993, ja Venäjällä vasta sen jälkeen. Kertomussyklissä ilmeni ensimmäistä kertaa Ulitskajan myöhemmillekin teoksille tunnusomainen piirre: arkielämän ja metafyysisten syvyyksien välinen kuilu ei ole niin syvä kuin voisi luulla. Kertomusten päähenkilöt – pääosin naisia – elävät kuin olisivat tunteneet ”elämän salaisuuden” intuitiivisesti syntymästään saakka, eivätkä läheiset useinkaan ymmärrä heidän jokapäiväisten toimiensa outoa logiikkaa.

Nyt ilmestyvään suomenkieliseen laitokseen on liitetty itsenäisenä pienoisromaanina alun perin ilmestynyt Sonetska-teos (1995). Sonetska-pienoisromaanin päähenkilö elää koko ikänsä kirjallisuudesta siinä missä muut jokapäiväisestä leivästä. Jopa onnellinen avioliitto ja perhe-elämä vaikuttavat tilapäisiltä poikkeamilta tältä elämän valtatieltä. Yksin jäätyään Sonetska palaa hyväntuoksuiseen kirjamaailmaansa ikiajoiksi.

Otteita arvioista:

“Teoksen viehätystä voimistaa ilmava suomennos. Jo seitsemännessä Ulitskaja-käännöksessään Arja Pikkupeura juoksuttaa tekstiä luistavasti, horjahtelematta, ilmeikkäin sanavalinnoin.” – Veli-Pekka Leppänen, HS

Tuotetunnus (SKU): 9789522345851 Osasto:
ISBN

9789522345851

Julkaisuvuosi

2020

Sivumäärä

200

1