Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Ale!

Deata – Älä oleta

18,00  4,90 

YouTubesta tutun, supersuositun Deatan tarina

Syksyllä 2012 teini-ikäinen Mikael Hertell – alias Deata – perusti oman YouTube-kanavan. Ensimmäiset julkaisut olivat pelivideoita kouralliselle katsojia. Vähitellen kanavasta tuli kuitenkin hämmästyttävän suosittu, ja tubettaminen mullisti Deatan koko elämän.

Viisi vuotta myöhemmin Deata on 22-vuotias ja hänen kanavallaan on yli 260 000 tilaajaa. Videoita on katsottu lähes 90 miljoonaa kertaa.

Nuoret fanit tunnistavat Deatan kaduilla ja kahviloissa, parveilevat hänen kotiovellaan ja pyrkivät kosketuksiin. Sen sijaan moni aikuinen ei ole hänestä koskaan kuullutkaan.

Laura Friman kertoo tässä kirjassa Deatan tarinan ja valottaa tubetuskulttuurin taustoja. Miksi ilmiö on räjähtänyt niin suureksi? Mistä johtuu, että tubettajat – nämä uuden ajan mielipidevaikuttajat, poptähdet ja videoilmaisun uudistajat – herättävät niin paljon intohimoja? Miten jokapäiväistä elämäänsä videoivista nuorista tuli uuden sukupolven tärkeimpiä julkkiksia?

Kun uusi ovi on avattu, Deatan luovuus lahtee lentoon. Itsensä kuvaaminen ja aihepiirin laajentaminen tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia.

Deata kiinnostuu kuvaamisen ja itseilmaisun lisaksi editoinnista. Hänen kärsivällisyytensä ei riita pikkutarkkojen opetusvideoiden pänttäämiseen, mutta motivaatio oppia uutta on korkealla.

Hän päättää opetella uudet jipot itse: riittää, kun seuraa kiinnostavien tubettajien kanavia, panee muistiin herkullisimmat kikat ja alkaa sitten purkaa niita osiin. Miten se teki tuon tai tuon?

Tuotetunnus (SKU): 9789522344694 Osasto:
ISBN

9789522344694

Julkaisuvuosi

2017

Sivumäärä

94