Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Ale!

Canicula

24,90  9,90 

heinäkuun 24:ntenä
Tuskailemme ennätyksellisen helteen kourissa. Ranskan kielessä ja kai venäjässäkin on termi canicul, jonka taustan onnistuin selvittämään. Venäjässä kanikulyi viittaa kesälomaan.

Canicula on diminutiivimuoto sanasta canis, koira, ja canicula siis pikku koira. Tällä viitataan Pienen koiran tähdistöön ja sen kirkkaimpaan tähteen, Siriukseen. Sirius nousee ja laskee yhtä aikaa auringon kanssa heinäkuun 24:nnen ja elokuun 24:nnen välisenä aikana, siis vuoden kuumimpana kautena. Suomessa tällä periodilla on paljon proosallisempi, mätäkuun, nimi. Ennen jääkaappien ja pakastimien aikaa ruoan nopea pilaantuminen olikin suuri asia.

Minä olen aina ollut helteen pelkääjä, vastustaja, siitä kärsivä…

lokakuun 29:ntenä
Kirjamessuilla nostettiin esiin muistelmissani (V osa, 2018) siteeraamani, (arvellun) syntymähetkeni tähtikonstellaatioista tulkittu horoskooppini, jonka sain tieteellisen Skepsis-yhdistyksen aikaisemmilta johtohenkilöiltä 60-vuotislahjaksi. Juuri tämä yksityiskohta siis kiinnosti!

Olen tässä päiväkirjasarjassani pohtinut ulkonäön sosiaalisten merkitysten aika vähän analysoitua maailmaa, mm. Metatroteemaa. Tähän yhteyteen kuuluu, jos jatkan tätä kiinnostusta herättänyttä aihetta, myös nyt esiin noussut analyysi ulkonäöstäni, vaikka en pysty muistamaan kuka ja milloin tällaisen tutkielman päänmuodostani ja psyykkisestä identiteetistäni on tehnyt – jo varsin kauan sitten:

”Matin kasvot ovat yhdistelmä pitkänomaista puuta ja neliömäistä rautaa, joten mies on johtaja-ainesta, rehellinen ja lahjomaton, tosin uppiniskainen. Lyhyehkö nenä viestii ajoittaista kärsimättömyyttä, mutta alhaalla sijaitsevat kulmakarvat heijastavat myös tarvittavaa malttia löytyvän. Pitkät korvat kertovat Klingen aistivan, mikäli hänen kustannuksellaan pyritään hyötymään.”

Niinkö se onkin!?

Tuotetunnus (SKU): 9789522346100 Osasto:
ISBN

9789522346100

Julkaisuvuosi

2019

Sivumäärä

212