Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

Äänes

9,90 

Soiva ilo.
Tila pisteiden välissä:
ääni.
Valtaa pisteissä, luulit,

mutta väleissä lupaus, mahtavin valta, kuljettajan voima
ja kaikki mahdolliset maailmat täynnä
mahdotonta onnea.

Tätä olen odottanut:
että välit tulisivat näkyviksi

ja että jotenkin voisi puhua
ja tietää
että joku käsittää
myös.

Marjo Heiskanen debytoi syksyllä 2009 romaanilla Idiootin valinta. Nyt hän julkaisee runokokoelman, jonka moniäänisyyden ja liikkuvuuden tärkeä innoittaja on musiikki.

“Minusta tuntuu selvältä, että mikä tahansa ajatus tai ilmiö on ilmaistavissa monen taidemuodon keinoin. En halua uskoa, että on jotain, mistä musiikki tai vaikka kuvataiteet eivät saisi otetta. Muotoillessani sanoista ajatuksia, pintoja, liikettä tai tiloja en lähtökohtaisesti mieti, mitä lajia tekstini edustaa. Teen mitä teen, ja tekstit alkavat hakeutua itselleen sopivaan muotoon – näin toivon ja siltä se tuntuu. En tarkoita, että kirjoittaminen vain tapahtuu, sillä kyllä rivien kartuttaminen useimmiten on hyvin tietoinen prosessi, mutta laji valikoituu vasta kirjoittamistapahtumassa – ei niin, että kirjoitanpa nyt runoja ja tänään tuntuu proosalta. Runo ja romaani syntyvät eri teitä, mutta se kohta minussa, joka kirjoittaa, on sama. Sen sijaan lukijana lyriikka ja proosa ovat minulle etäämpänä toisistaan. Runoa on luettava toisin – ja vielä monin eri tavoin toisin.”

Tuotetunnus (SKU): 9789522340368 Osastot: ,
ISBN

9789522340368

Julkaisuvuosi

2010

Sivumäärä

71

Marjo Heiskanen
Marjo Heiskanen on Lappeenrannassa syntynyt helsinkiläinen kirjailija, joka aloitti työuransa muusikkona. Hän on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemian solistisella osastolla ja Helsingin yliopistossa mm. käytännöllistä filosofiaa ja kotimaista kirjallisuutta. Syksyllä 2009 Marjo Heiskanen debytoi romaanilla Idiootin valinta, joka oli Helsingin Sanomien esikoispalkintoehdokkaana. Vuonna 2010 häneltä ilmestyi runokokoelma Äänes, vuonna 2012 elämäkerta Kollaan kenttäpapin tarina ja syksyllä 2017 romaani Mustat koskettimet. Muutamat vuodet pianistin ja vapaan kirjailijan toimenkuvien välissä Heiskanen työskenteli tuottajana, tiedottajana ja sanataiteen läänintaitelijana Pohjois-Savossa. Tällä hetkellä Marjo Heiskanen työskentelee vapaana kirjailijana valtion 5-vuotisen taiteilija-apurahan turvin.
0