Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista

101 tapaa tappaa aviomies

22,80 

Lokakuussa 1981 suomalainen Anja B. ampui kiväärillä rintaan norjalaista aviomiestään Thorvaldia, joka kuoli välittömästi. Seuraavan vuoden toukokuussa oslolainen käräjäoikeus ei ainoastaan vapauttanut Anja B:tä murhasyytteistä, vaan totesi historiallisesti tapahtuneeseen syylliseksi vainajan, joka oli pahoinpidellyt vaimoaan julmasti vuosikausia.

Tapauksesta kertoi aikoinaan Alibi, ja nyt siitä kertovat menetelmällisessä murhamysteerissään Laura Lindstedt ja Sinikka Vuola. Teoksessaan 101 tapaa tappaa aviomies he varioivat Anja B:n tarinaa erilaisten metodien avulla älykkäästi, yllättävästi, koskettavasti, taidokkaasti ja hirtehisen hauskasti. Usein rikosromaanit alkavat nuoren naisen kuolemalla, mutta tässä teoksessa kuolee väkivaltainen aviomies – 101 kertaa.

Anagrammi, balladi, chiaroscuro, Cosí fan tutte, epäluotettava kertoja, eufemismit, filosofia, google-runous, hullu teeseura, intersektionaalinen feminismi, jediritarit, juomalaulu, kafkamaisuus, konekäännös, limerikki, mansplainaus, minimalismi, nekrofilia, Norman Mailerin tyyli, plagiarismi, sonetti, Susikoira Roi, tautogrammi, urheiluselostus… Kaikkien edellä mainittujen sekä 77 muun variaation avulla Lindstedt ja Vuola sekä ällistyttävät lukijansa että purkavat osiin erään traagisen parisuhdeväkivaltatarinan lehtien palstoille päätyneen version.

Tuotetunnus (SKU): 9789522348067 Osastot: , ,
ISBN

9789522348067

Julkaisuvuosi

20220124

Sivumäärä

220

Laura Lindstedt & Sinikka Vuola
Sinikka Vuola (FM, s. 1972) on helsinkiläinen kirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Häneltä on julkaistu kolme runokokoelmaa, viimeisimpänä Maailman vaikein kieli (2013), joka oli Yleisradion Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana. Esikoisrunoteoksestaan Orkesteri jota emme kuule (2007) Vuolalle myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto, ja esikoisromaani Replika (2016) oli Runeberg-palkintoehdokkaana. Lisäksi Vuola on toimittanut nykyrunouden antologian Olet täyttänyt ruumiini tulella (2017) sekä kirjoittanut yhdessä Tommi Melenderin kanssa romaanitaidetta käsittelevän esseeteoksen Maailmojen loput (2018). Laura Lindstedt (FM, s. 1976) on kainuulaissyntyinen, Helsingissä asuva kirjailija ja väitöskirjatutkija. Esikoisromaani Sakset (2007) oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Toiselle romaanille Oneiron – fantasia kuolemanjälkeisistä sekunneista (2015) myönnettiin Finlandia-palkinto ja se oli ehdolla muun muassa Runeberg- palkinnon ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Lindstedtin viimeisimmän romaanin Ystäväni Natalia (2019) käännösoikeudet on myyty 12 maahan. Kirjailijantyön ohella Lindstedt viimeistelee väitöskirjaa ranskalaiskirjailija Nathalie Sarrauten tropismeista ja kommunikaation ongelmasta. Molemmat kirjailijat osallistuivat Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran proseduraaliseen kollektiiviromaaniin Ihmiskokeita (2016), jota teki neljätoista kirjailijaa ja kahdeksan graafista suunnittelijaa. 4192-sivuinen Ihmiskokeita sisältää yhden romaanin, joka koostuu viidestätoista erillisestä kirjasta.
1