Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Umayya Abu-Hanna

Umayya Abu-Hanna (s. 1961) on palestiinalais-suomalainen kirjailija, joka asui Uudenmaan alueella noin kolmekymmentä vuotta. Abu-Hanna asuu nykyään Amsterdamissa, missä hänen elämänsä rytmittyy tyttären aikataulujen mukaan.

Hän on saanut muun muassa opetusministeriön Suomi-palkinnon vuonna 2003 ja Kansanvalistusseuran palkinnon monikulttuurisuutta edistävästä toiminnasta vuonna 2004.

Umayya Abu-Hanna

Multikulti

Umayya Abu-Hannan mukaan Suomessa vallitsee rasistinen kulttuuri, johon olemme kaikki osallisia. Mistä on kyse ja kuinka pääsemme eteenpäin? Miksi ihmeessä maailman parasta nostalgia-Suomea pitäisi muuttaa?

Multikulti on yhtä aikaa monikulttuurisuuden aarrearkku ja työkalupakki, joka tarjoaa välineitä ja ehdotuksia painoarvoltaan jatkuvasti kasvavan ilmiön ymmärtämiseen ja käsittelyyn.

Umayya Abu-Hanna (s. 1961) on palestiinalaistaustainen Suomessa pitkään asunut toimittaja ja kirjailija, joka asuu nykyään Hollannissa. Hän on saanut muun muassa opetusministeriön Suomi-palkinnon vuonna 2003 ja Kansanvalistusseuran palkinnon monikulttuurisuutta edistävästä toiminnasta vuonna 2004.

Otteita arvioista:
”Umayya Abu-Hanna, palestiinalainen, suomalainen, israelilainen, eurooppalainen ja vaikka mitä on ollut ehkä kaikkein virkein keskustelija silloin, kun tämä pohjoinen valtio on yrittänyt kompastella eteenpäin monikulttuurisen yhteiskunnan tiellä. Nyt Abu-Hanna on koonnut ajatuksiaan ja kokemuksiaan kahden kannen väliin kirjaksi Multikulti, monikulttuurisuuden käsikirja. [–] Multikultin vaikuttavinta luettavaa ovat tapausselostukset.” – Noora Valkonen, Lukeminen.fi

”Mukaansa imaiseva ohjekirja, tietopaketti. [–] Multikulti on kirja, joka avaa silmät ja korvat ja pakottaa kysymään lisää.” Maila-Katriina Tuominen, Aamulehti

Muut Kirjat

Alienin silmin – Helsinki ja Uusimaa muukalaisen kokemana

Persoonallinen ja henkilökohtainen kertomus kuvaa ulkomaalaistaustaisen helsinkiläisen kautta pääkaupunkiseutumme urbaania kulttuurihistoriaa ja kaupunkielämämme muutoksia kolmenkymmenen vuoden ajalta 1980–2010.

1