Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Seppo Aalto

Seppo Aalto (s. 1951) on Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian historian dosentti. Aalto on kirjoittanut Suomen Ruotsin ajan ja Helsingin urheilun historiasta lukuisia kirjoja, laajoja yleisesityksiä ja artikkeleita. Viimeksi häneltä ovat ilmestyneet tutkimukset Sotakaupunki. Helsingin Vanhankaupungin historia 1550–1639 (2012) ja Kruununkaupunki. Vironniemen Helsinki 1640–1721 (2015).

Seppo Aalto

Kauppiaita ja laivanvarustajia

Seppo Aalto kirjoittaa Helsingin historiaa vaikutusvaltaisten mutta nykypäivänä unohdettujen helsinkiläisten vaiheiden ja elämäntapojen kautta.

Elämäntarinat osoittavat, että Ruotsin ajan Helsinki ei ollut eristäytynyt, omissa oloissaan elävä kaupunki. Sen väestö koostui monista eri kansallisuuksista, ja ihmisten elämän käänteisiin ja toimeentuloon vaikuttivat voimakkaasti kansainvälinen kauppa ja eurooppalaiset suursodat.

Kaupungin aikalaisvaikuttajat edustivat porvareita, kirkonmiehiä, häikäilemättömiä liikemiehiä, keinottelijoita ja laivanvarustajia. Heidän ansiostaan – tai heistä huolimatta – Helsinki kehittyi ja kasvoi, ja nousi tuhottunakin sitkeästi jaloilleen. Kauppiaita ja laivanvarustajia -teoksessa kaupunki elää ja hengittää väkevästi; ihmisten hyvyys, pahuus, julmuus ja armeliaisuus puhuttelee lukijaa vuosisatojen takaa. 

1