Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Raakel Lignell
Raakel Lignell (s. 1966) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta solistiselta osastolta musiikin maisteriksi. Viulistivuosiensa jälkeen hän on työskennellyt tuottajana, tv-toimittajana ja -juontajana sekä kolumnistina eri medioissa. Hän on aiemmin kirjoittanut kolme tietokirjaa. Lignell on viiden aikuisen lapsen äiti, ja hän asuu Sipoossa aviomiehensä ja kahden koiransa kanssa.

Raakel Lignell

Älä sano että rakastat

Tuhoavan rakkauden tarina

Nuori, kunnianhimoinen ja elämännälkäinen viulisti lähtee Berliiniin rakentaakseen soittotekniikkansa uusiksi. Viulunsoiton lisäksi mullistuu koko elämä.
Hylättyään lapsuutensa ahtaan uskonnollisen piirin, klassisen musiikin ehdottomuuden ja poikaystävänsä, hän ahmii kokemuksia ja elämää. Sitten tapahtuu se, mitä ei koskaan pitänyt tapahtua: raskaus. Alkaa syöksykierre ihmissuhteeseen, joka vaikuttaa alkuun unelmalta, vie Berliinistä Beniniin, mutta vähitellen nakertaa itsekunnioituksen ja itsemääräämisoikeuden. Hyväily muuttuu väkivallaksi ja halu häpeäksi.

Seikkailunhaluinen, peloton mieli murtuu ja lopulta on helpointa hylätä itsensä.

Otteita arvioista:

“Kirjassa ei selitellä, ei kommentoida, ei reflektoida, vaan kerronta on riisuttu kaikesta ylimääräisestä ja tarina etenee niin pelkistetyn kantaa ottamattomasti kuin se vaan on ylipäänsä mahdollista. Tämä lähestymistapa on kirjan ehdottomia vahvuuksia. [–] Älä sano että rakastat on kirja, jonka kuuntelemista minun oli vaikea keskeyttää ja kun niin jouduin tekemään paloin halusta päästä takaisin sen pariin. [–] Älä sano että rakastat on vahva todistus ihmisen selviytymiskyvystä. Toivoisin sen olevan myös kirja, jonka luettuaan parisuhdeväkivallasta kärsivä uskaltautuu ottamaan mahdottomalta tuntuvan askeleen ja lähtemään epäterveestä suhteesta.” – Reader, why did I marry him? -blogi

21€