Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Tässä seitsemän helppoa kikkaa joilla tulet surulliseksi
25
elokuu 2020

Siltala

Tässä seitsemän helppoa kikkaa joilla tulet surulliseksi

Kokosimme asiantuntijoiden avustuksella seitsemän helppoa kotikonstia, joilla kuka tahansa voi tulla nopeasti surulliseksi.

1. Pysy paikoillasi
Jos joku pyytää sinua jonnekin, älä mene. Älä lenkkeile. Pysy makuuhuoneessasi mahdollisimman paljon. Syö sängyssä, käytä tietokonetta sängyssä, näprää puhelinta sängyssä, mutta älä missään nimessä lue itseäsi kiinnostavia tekstejä tai kirjoja. Katsele sen sijaan ihmisten onnellisia lomakuvia Facebookissa.

2. Tuijota kännykkää enemmän
Anna kännykän selailun olla viimeinen asia jota teet ennen kuin nukahdat ja ensimmäinen kun heräät. Vakoile puolisosi exiä ja exiesi nykyisiä sosiaalisessa mediassa ja mieti, missä asioissa he ovat sinua parempia.

3. Nuku huonosti ja epäsäännöllisesti
Nuku yhtenä päivänä pitkään ja mene seuraavana iltana mahdollisimman aikaisin nukkumaan. Laita silloin kello herättämään neljältä. Miten tahansa toimitkin, pääasia että sotket unirytmisi täysin. Yksi vaihtoehto on juoda suuri määrä alkoholia juuri ennen nukahtamista. Näin varmistat huonon ja katkonaisen unen sekä seuraavan päivän serotoniinivajeen ilman että voit nauttia alkoholin humalluttavasta vaikutuksesta.

4. Ahdistu asioista joihin et voi vaikuttaa
Sota, ilmastonmuutos, ero, kuolema, mustasukkaisuus. Mikä tahansa sinua kalvaakin, mieti sitä paljon ja kuvittele tarkkoja skenaarioita, kuinka maailma on kohdaltasi epäoikeudenmukainen.

5. Luo liian isoja ja vaikeasti mitattavia tavoitteita
”Tänään tiskaan” on liian helppo ja onnea tuottava tavoite. Sen sijaan päätä, että tänään siivoat koko talon, muutat järjestystä, käyt läpi kaapit kirpputoria varten, järjestelet varaston ja päivän päätteeksi kirjoitat metaforisen onnellisuusrunon aamukasteen kimaltelevista helmistä.

6. Ajattele inhottavia ihmisiä ja kuvittele heidän olevan onnellisia
He asuvat paratiisisaarella, heillä on rahaa, merkityksellistä tekemistä ja he kokevat saavansa ihmissuhteista enemmän kuin niihin laittavat. He ovat onnellisia ja nauravaisia kaikki elämänsä tunnit. Nyt katso ympärillesi ja mieti itseäsi.

7. Kuuntele sydäntäsi
Sydämesi kyllä tietää, kuinka tulla vielä surullisemmaksi. Olet kuitenkin lopulta ajatuksiesi kanssa täysin yksin eikä kukaan voi sinua kunnolla ymmärtää.

(Ote Janne Sarjan pian ilmestyvästä kirjasta Läpimurtoteos. Tutustu ja osta kirja ennakkotilaajan hinnalla nyt tästä!)

Nyt kun olet täällä… meillä on sinulle pieni pyyntö. Käy tilaamassa Siltalan uutiskirje. Listan jäsenenä kuulet kirjauutuuksista ja luet mielenkiintoiset bloggaukset ennen muita. Saat myös erikoistarjouksia ja alennuksia kirjoistamme.

Pariisilainen kirjasyksy

Ranskan “rentrée littéraire” on elo-syyskuulle sijoittuva kirjasyksyn lähtölaukaus, jolloin suurin osa uutuuksista julkaistaan ja palkintokirjat siivilöidään muista.

Mitkä ovat maailman parhaita kirjoja?

Mitä kirjoja ihmisen kannattaa lukea elämänsä aikana? Kysymys on mieletön, mutta silti siihen pitää yrittää vastata.

Sota, rakkaus ja possujuna

Siltalan podcastin kevään ensimmäisessä jaksossa haastatellaan kirjailija Harry Salmenniemeä. Aiheina ovat Harryn uusi teos Uhrisyndrooma ja muita novelleja (2020) sekä runous ja novellistiikka.

Muistelmien päätteeksi

On muisteltava totuuden rajoissa, mikäli nyt mitään oikeaa ja täysin totta on olemassa, sillä totuus on kuin liukas kala, joka livahtaa helposti kalastajan käsistä.

Feministinen Frankenstein?

Sofia Blanco Sequeiros ja Taija Roiha käyvät kirjeenvaihtoa ja syväluotaavat Aase Bergin Akan.

Share This