Liity Siltalan ystävät -listalle ja saat alennuksia kirjoista
Äidille lahjaksi kirja – katso 4 upeata vaihtoehtoa!
08
huhtikuu 2022

Reetta Ravi

Paras ja ihanin äitienpäivälahja on hyvä kirja. Siltalan kevääseen mahtuu monta hienoa teosta, joiden parissa äiti voi rentoutua ja joista hän saa tiedon lisäksi hyvää mieltä. Seuraavaksi esittelemme 4 upeata vaihtoehtoa lahjakirjaksi. Katso myös artikkelin lopussa oleva kampanjatarjous 🙂

***

1. Millaisia ovat merkitykselliset elämänvalinnat?

Pirjo Suhosen kirja VAPAUS VALITA antaa äänen 22 naiselle, jotka kertovat ainutlaatuisista elämänvalinnoistaan ja niitä seuranneista käännekohdista elämässään.

Kirjan naisia ovat muiden muassa Irja Askola, Lotta Hintsa, Maaret Kallio, Lola Odusoga, Anu Pentik, Helena Ranta, Seela Sella, Anja Snellman ja Merja Yli-Anttila.

 

2. Kurkistus kirjailijoiden keittiöihin

Kirjailija Tuija Välipakka vieraili kollegoidensa luona puhumassa heidän kanssaan ruoasta ja sen merkityksestä heidän elämässään ja tuotannossaan. Teos KIRJAILIJAN KEITTIÖSSÄ on täyttävä kattaus intohimoista ruoanlaittoa ja kirjallisuutta.

Keittiönsä ovet avaavat ja lempireseptinsä kirjassa paljastavat muiden muassa Sirpa Kähkönen, Marko Annala ja Inga Magga, Anneli Kanto, Outi Pakkanen ja Sofi Oksanen.

 

 

3. Rakastetun kirjailijan elämä

Anni Swanin (1875–1958) rakastetut sadut ja iki-ihanat nuortenromaanit ovat tuttuja monelle suomalaissukupolvelle. Millainen oli ihminen kirjojen takana? Riitta Konttisen kirjassa TARINANKERTOJA – ANNI SWANIN ELÄMÄ löydetään monivaiheisen, ajoittain kiihkeän elämän elänyt nainen, joka onnistui siinä missä monet hänen sukupolvensa naiset eivät.

 

 

4. Tuoreita ja yllättäviä näkökulmia lastenkasvatukseen

Amerikkalainen tiedetoimittaja Michaeleen Doucleff otti kolmivuotiaan tyttärensä kainaloonsa ja lähti tutkimusmatkalle. Se vei hänet kolmeen erilaiseen maailmankolkkaan: Meksikoon maya-perheeseen, napapiirin pohjoispuolelle inuiittien luo ja Tansaniaan hadzabe-heimon hoteisiin. Kaikilta hän löysi omanlaisiaan kasvatusoppeja ja -tapoja – sekä avuliaita, iloisia ja tasapainoisia lapsia. Doucleff kokeili näitä oppeja itse sovittaen niitä länsimaiseen elämäntyyliin, ja kirjassaan METSÄSTÄJÄ, KERÄILIJÄ, KASVATTAJA – ALKUPERÄISKANSOJEN KASVATUSOPPEJA hän kertoo kokeilujen ällistyttävistä tuloksista.

 

 

Kaikki nämä kirjat löydät verkkokaupastamme tarjoushintaan, -15 % alennuksella! Verkkokauppaan pääset täältä.

Nyt kun olet täällä… meillä on sinulle pieni pyyntö. Käy tilaamassa Siltalan uutiskirje. Listan jäsenenä kuulet kirjauutuuksista ja luet mielenkiintoiset bloggaukset ennen muita. Saat myös erikoistarjouksia ja alennuksia kirjoistamme.

Pariisilainen kirjasyksy

Ranskan “rentrée littéraire” on elo-syyskuulle sijoittuva kirjasyksyn lähtölaukaus, jolloin suurin osa uutuuksista julkaistaan ja palkintokirjat siivilöidään muista.

Mitkä ovat maailman parhaita kirjoja?

Mitä kirjoja ihmisen kannattaa lukea elämänsä aikana? Kysymys on mieletön, mutta silti siihen pitää yrittää vastata.

Sota, rakkaus ja possujuna

Siltalan podcastin kevään ensimmäisessä jaksossa haastatellaan kirjailija Harry Salmenniemeä. Aiheina ovat Harryn uusi teos Uhrisyndrooma ja muita novelleja (2020) sekä runous ja novellistiikka.

Muistelmien päätteeksi

On muisteltava totuuden rajoissa, mikäli nyt mitään oikeaa ja täysin totta on olemassa, sillä totuus on kuin liukas kala, joka livahtaa helposti kalastajan käsistä.

Feministinen Frankenstein?

Sofia Blanco Sequeiros ja Taija Roiha käyvät kirjeenvaihtoa ja syväluotaavat Aase Bergin Akan.

Share This